Nyt hus til den unge familie

I et nyudstykket område skulle der laves et nyt hus til en ung familie med et barn og et mere på vej

Husets udformning tager udgangspunkt i solens gang på grunden, hvor det store køkken-alrum ligger under et hældende tag med højt til loftet og udgang til både morgen- og aftenterrasse. Værelsesdelen ligger under et lavere tag, som også dækker garage, teknik og cykelparkering. Forskellen mellem de tage udnyttes til at placere et højtsiddende vinduesparti, der medvirker et konstant, nordvendt lys ind i husets fælles opholdsarealer.

​Det store køkken-alrum er husets samlingspunkt og her man bruger det meste af tiden hjemme. Herfra er der udgang til både en morgen- og en aftensterrasse, og man har således en god kontakt til haven. For at skabe en let adskillelse af det store rum, har vi sammen med bygherre designet et rumdelende tv-møbel, der også har plads til bøger, brænde og andet. Derudover er en tresidet pejs med til at dele rummet op og samtidig virke som et samlende og hyggeskabende element.

​I de store, ofte minimalistisk møblerede rum man har i moderne huse, er akustikken meget vigtigt at have styr på. Løsningen i alrummet blev, dels for at spare penge og dels for at lave noget, der passede specifikt til rummet, at bygge to akustikrammer som er med til at understrege de to områder i alrummet. De er bygget op af en ramme med filtdug, beklædt med krydsfinerlister, der er malet hvide.

​Der var lagt vægt på at dette skulle være et simpelt og robust hus, der samtidig skulle være billigt at bygge. Bygherres far er murer og det var således delvist et selvbyg-projekt. Huset er fuldmuret og har også murede indervægge, således at husets store hvide flader får en fin stoflighed.

​På den højeste tagflade, der er sydvendt, er placeret et mindre solcelleanlæg. Der er desuden jordvarmeanlæg og boligventilation med varmegenvinding. Huset lever op til kravene for BR15 og er klassificeret som et A+ hus.​