Nybyggeri i halvanden etage

Familiens hus fra 70’erne på samme grund var blevet for lille og der skulle bygges til og om. I forbindelse med projekteringen kunne det konstateres at det eksisterende hus og fundament ikke kunne bære – i bogstaveligste forstand – de nødvendige ændringer. Derfor er der tale om nybyggeri, hvor huset dog ligger på samme placering som eksisterende pga. grundens størrelse mv.

Selvom husets funktioner ligger spredt ud på to etager, var det vigtigt for familien at der var en tæt og synlig forbindelse etagerne imellem. Ved ankomsten til huset træder man ind i en stort dobbelthøjt hall, hvor trappen er placeret. Ovenlys fra begge sider giver et fantastisk lys og fra 1. sal er der indrettet en “hyggekrog” hvorfra lyset og udsigten over byens tage kan nydes. For at sikre en god akustik og for at få noget “varme” ind i huset, er der udført en stor listeakustikvæg i eg, som giver rummet en særlig karakter.

På den øverste etage ligger alle værelser og et stort fordelingsrum med kvist, der fungerer som multirum og sekundær “børnestue”.

I stuen ligger husets alrum, hvor rummene flyder sammen, men med små forskydninger og skydedøre kan der deles op, hvis det er nødvendigt.

Huset lever op til alle nutidige krav og er kategoriseret som et “passiv-hus”.