Moderne tilbygning til 50’er-hus

Tilbygning på 70 m2.

Husets beboere ønskede en tilbygning, der skulle udvide stuen og samtidig tilføre overetagen et ekstra værelse.

​Løsningen blev en modernistisk form med et selvstændigt arkitektonisk udtryk. Formen/tilbygningen læner sig opad det eksisterende hus fra 1952. Tilbygningen er udført som en stor kubisk stålkonstruktion – i princippet som et stort stålbord med klap, hvor klappen skaber tilslutningen til det eksisterende hus i taget, “Under bordet” lukkes med sort zinkbeklædning og store glaspartier. I konstruktionen er ophængt en “kasse” med et værelse. Der er adgang til værelset fra husets 1. sal.

Konstruktionen er placeret på en bastion af beton belagt med granit. Tilbygningen er omkranset af bøgepur. Gavlen på tilbygningen er indækket med tombakbeklædning – en specialplade med legering af messing og kobber.

​Der er direkte adgang til udearealerne og terrassen fra stue og alrum. På husets sydvestvendte terrasse er udført overdækning med solsejl, der kan trækkes frem efter behov.

​Den modernistiske tilbygning skaber med sin nutidige arkitektur spændende rumligheder, som muliggør en indretning der opfylder nutidens krav og ønsker. Der er i husets stueplan indrettet køkken-alrum med direkte forbindelse til husets dobbelthøje stue.