Huset ved bugten

Et ældre ægtepar ønskede et hus, hvor de kan nyde pensionisttilværelsen

Grunden ligger skønt i første række ved vandet med udsigt over Aarhusbugten og Mols Bjerge.

​Udsigten og orienteringen mod vandet betød naturligvis meget for parret. Huset er et rektangel, der mod vandet er tilpasset strandbyggelinien og huset kommer huset altså dermed så tæt på vandet som muligt. Den skrå afskæring sikrer samtidig en fantastisk udsigt udover bugten, mod Aarhus Havn og på gode dage Samsø.

​Husets tag rejser sig mod vandet. I den lave ende ligger værelserne, bryggers og badeværelser, som alle har vandret loft i en højde på 2,5 m. Til disse rum er en kvadratisk fordelingsgang med et stort ovenlys, der sikrer et lyst rum.

I husets fællesrum følger loftet tagets hældning, og man får dermed en stor loftshøjde og et rum, der åbner sig op mod kigget til vandet. Dette understreges yderligere af de store vindues- og dørpartier, som giver adgang til en stor terrasse mod vandet.

​Under taget bevæger facaden sig frem og tilbage og skaber små rum, kig mod vandet fra flere værelser og en tydelig indgang til huset.

​Huset er muret op i mursten og vandskuret hvidt. Nicher og beklædning over glaspartier er i en mørkegrå listebeklædning. Til huset er også bygget en carport, der ligeledes er udført i træ.