Funkispalæ ved havet

For familien var det en drøm at komme til at bo tæt på vandet. Drømmen var også at det skulle være i en moderne funkisvilla, gerne med et strejf af palæ i det arkitektoniske udtryk.

​Der skulle være masser af gode, store terrasser og hyggelige små kroge i og omkring huset. Derudover skulle man kunne køre bilen direkte ind under huset.

​På baggrund af dette blev de første skitser udarbejdet. Skitserne blev siden ændret adskillige gange og dannede et godt grundlag for at få husets funktioner og formen til at gå op i en højere enhed. Aktiv deltagelse af bygherrer og en god proces med, i samarbejde, at få afstemt de mange ønsker med de rette rum og præcise størrelser, sikrede et godt resultat.

​Huset på ca. 300 m2 + kælder, garage og terrasser fik sin udformning og sit arkitektoniske udtryk efter flere parametre; udvalgte udsigter, pauser fra udsigten og solens vandring på himmelen var nogle af de vigtigste.

​Mod øst, fra køkkenet, er der en smuk udsigt mod Mols Bjerge og en mindre overdækket terrasse. Mod vest ligger aftenterrassen og mod syd de store terrasser mod havet med udsigt over bugten. I kælderen ligger en nedsænket solgård med mulighed for en hurtig skyller efter en dukkert i havet.

​Huset er udført med IHC-system (Intelligent House Control), der sikrer at alle installationer kan kontrolleres centralt og styres nemt via eksempelvis en iPad eller telefon.

Huset er højisoleret og opfylder kravene iht. BR 2020. Derudover afkøles huset fra en nedgravet rørledning, der leverer kølig luft til husets boligventilationsanlæg.