Room divider

Et nyt hus, tegnet af Insitu Arkitekter, har et stort fælles opholdsrum.

Dette alrum indeholder funktionerne køkken, spiseplads, lille arbejdsplads og et sofahjørne. Der var et ønske fra bygherrerne om at lave en let opdeling af dette rum, så man fik nogle mindre rumligheder og en hyggelig krog. Samtidig skulle der være plads til et stort fjernsyn, som gerne måtte være tilgængeligt fra alle steder i rummet. Desuden skulle denne opdeling også være mulig at fjerne i tilfælde af at man ville holde stor fest, og dermed skulle bruge hele rummets længde.

​Løsningen blev at designe en room divider, som samtidig fungerer som tv-møbel, bogreol, brændeopbevaring og plads til kasser med legetøj.

Møbelet er med en lille base og er bygget op af krydsfinerplader. Fjernsynet hænger på en hul, dobbeltsidet krydsfinerramme, hvor i alle ledninger og beslag er gemt. Denne ramme hænger i et gevind, som gør at man kan dreje fjernsynet 180 grader rundt, og dermed se fjernsyn fra både tv-stuen og fra spiseplads og køkken. Alle ledninger løber inde i krydsfinerkonstruktionen over til et lille mini-teknikskab, der er placeret nede ved gulvet, hvor alle stikkene i væggen også sidder.

​Under fjernsynet er en hylde til en kommende soundbar, og under denne er bygget tre krydsfinerkasser, der er tilgængeligt fra begge sider og fungerer som opbevaring til legetøj.