​Tilbygning og renovering af 50'er-villa

Huset fra 1953 var blevet for lille for familien, der også ønskede en anden rumfordeling, mere dagslys i boligen og en bedre sammenhæng med haven og terrasser.

​Løsningen blev at tilføje en tilbygning på ca. 47 m2, der huser en ny opholdsstue. Tilbygningen ligger som en længe, der matcher det eksisterende hus' største bygningskrop, og er forbundet af det, der var den tidligere opholdsstue. I denne midterste del ligger i dag spisestuen, der i kraft af nye store dobbeltdørspartier er forbundet med to terrasser på hver sin side af huset.

Tilbygningen er lavet i samme materialer som det eksisterende hus, dvs. mursten og tagtegl. Tidligere stod huset i gule mursten med hvide vinduesrammer. Huset er i dag vandskuret, så det fremstår hvidt, og alle vinduer og døre er med sorte alurammer. Det medvirker dels at den gamle og nye del af huset passer sammen udseendesmæssigt, og dels er det med til at give huset et mere moderne udtryk.

Køkkenet er blevet flyttet, så der er opstået et stort, åbent køkken-alrum. Over køkkenet er installeret et stort ovenlys, der sikrer masser af nordvendt himmellys til køkkenarbejdet. I det gamle køkken er der nu soveværelse, der også har adgang til aftenterrasse. Der er i den gamle entré lavet nyt badeværelse.

Mellem alrummet og den nye opholdsstue i tilbygningen er der i den gamle ydermur isat en dobbeltsidet pejs, man kan kigge igennem. Der er derudover en stor skydedør, så man kan adskille de to rum, når man har brug for det.

​Insitu Arkitekter ApS / Skolegade 5, 2. sal / 8000 Århus C ​​​/ CVR: 30 35 01 62 / Mobil: 40 32 53 46​

   Følg os på Facebook