Moderne tilbygning til 50'er-hus

Tilbygning på 70 m2. Husets beboere ønskede en tilbygning der skulle udvide stuen og samtidig tilføre overetagen et ekstra værelse.

Løsningen blev en modernistisk form med et selvstændigt arkitektonisk udtryk. Formen/tilbygningen læner sig opad det eksisterende hus fra 1952. Tilbygningen er udført som en stor kubisk stålkonstruktion - i princippet som et stort stålbord med klap, hvor klappen skaber tilslutningen til det eksisterende hus i taget, "Under bordet" lukkes med sort zinkbelædning og store glaspartier. I konstruktionen er ophængt en "kasse" med et værelse. Der er adgang til værelset fra husets 1 sal.

Konstruktionen er placeret på en bastion af beton belagt med granit. Tilbygningen er omkranset af bøgepur. Gavlen på tilbygningen er indækket med tombak beklædning – en specialplade med legering af messing og kobber.

På husets sydvest terrasse er udført overdækning med solsejl der kan trækkes frem efter behov.

Den modernistiske tilbygning skaber med sin nutidige arkitektur spændende rummeligheder, som muliggør en indretning som opfylder nutidens krav og ønsker. Der er i husets stueplan indrettet køkken alrum med direkte forbindelse til husets dobbelthøje stue. I stuen hænger "kassen" med husets værelse. Der er fra 1 sal adgang til værelset. Til udearealerne og terrassen, er der direkte adgang fra stue og alrum.

​Insitu Arkitekter ApS / Skolegade 5, 2. sal / 8000 Århus C ​​​/ CVR: 30 35 01 62 / Mobil: 40 32 53 46​

Følg os på Facebook