Mere lys ind i 80'er-villaen

Familien i huset ønskede at få en anden rumlig sammenhæng i huset. Der skulle etableres et åbent og lyst alrum med plads til at samle hele familien til dagligt og til højtider.

Derudover skulle husets indeklima forbedres. Huset skulle efterisoleres og der skulle være en god mulighed for at ventilere i huset.

Husets alrum var inden ombygningen meget mørk og lidt trykket af den lave loftshøjde. Rummet var placeret midt i huset, langt fra lyset fra facadevinduer og kun oplyst med kunstigt lys fra en pendel. Der var desuden en meget anstrengt akustik, når hele familien var samlet og for lidt plads, så noget skulle der ske.

I forbindelse med moderniseringen af rummet blev vestfacadens tag løftet og der blev isat nogle højtsiddende vinduer, således at der trods alrummets placering i husets midte er et stort og åbent blik mod himlen og haven.

Et tilstødende værelse til alrummet, ligeledes mod vest, er blevet tillagt alrummets kvadratmeter og man har her i dag en hyggelig "læsekrog", med vindue ud til haven.

Derudover er der over spisepladsen blevet etableret et stort ovenlys, der sikrer et konstant og meget behageligt lys i rummet. Det store, åbne ovenlys har ændret rumligheden og dermed skabt et helt naturligt centrum i huset. LED-spots indbygget i de indpakkede spær er om aftenen og natten med til at give en hyggelig belysning.

Ovenlyset og den ændrede tagkonstruktion har ændret husets alrum fra at være et lavloftet, mørkt og lidt trykket rum til at være et stort åbent rum med masser af lys, udsyn og plads til hele familien.

Lofterne blev i forbindelse med renoveringen udført som akustiklofter, hvilket har ændret det akustiske indeklima, så man nu ved familiesammenkomster kan tale behageligt sammen.

I forbindelse med energioptimering og forbedring af indeklimaet er husets belysninger moderniseret med nye indbygningslamper med LED-lys.

Huset blev efterisoleret ved indblæsning af papiruld i tagkonstruktionen. Der blev derefter etableret et loft med gulv, fungerende som ekstra opbevaringsplads under taget.

Alle vinduer er blevet udskiftet til nye energiventlige typer med to oplukkelige, lodrette fag, der giver en bedre mulighed for at gennemventilere huset. 

​Insitu Arkitekter ApS / Skolegade 5, 2. sal / 8000 Århus C ​​​/ CVR: 30 35 01 62 / Mobil: 40 32 53 46​

   Følg os på Facebook